Sinistratii nimanui ameninta cu rascoala la Brahasesti


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 04:25
Data publicarii: Sambata 15 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Galati

Sute de oameni dintr-o localitate galateana fierb de furie si ameninta cu rascoala. N-au primit niciun sprijin din partea autoritatilor ca sa-si repare casele, desi a trecut un an de cand puhoaiele le-au inundat asezarea.

Locuintele lor au fost trecute pe listele oficiale abia la cateva luni dupa potop, iar primarul a profitat de asta, spun ei, ca
"sa-i sara" la impartirea ajutoarelor.

Sunt peste 200 de locuinte care ar avea nevoie urgenta de reparatii, dar cu promisiuni nu se intaresc ziduri, se plang sinistratii, cei mai multi nevoiasi de abia isi duc zilele.

La prima numaratoare, autoritatile au gasit in Brahasesti 242 de case care au avut de suferit de pe urma inundatiilor de anul trecut.

Cateva luni mai tarziu, lista aproape se dubleaza. Alte 39 de locuinte au devenit nesigure, din cauza alunecarilor de teren pe care potopul le-a lasat, ca un blestem, asupra localnicilor.

Din spusele sinistratilor, primarul comunei s-a purtat ca pe mosia lui. A dat ajutoarele pe ochi frumosi, iar pentru ei a avut orbul gainilor.

Edilul sustine insa ca n-avea de unde sa imparta materiale de constructie, daca nici Guvernul n-a dat pentru toata lumea.

De sinistratii nimanui din Brahasesti se stie si la Prefectura judetului. Solutia trebuie sa vina insa de la Bucuresti. In comuna insa, rabdarea e cam pe sfarsite, iar oamenii s-au saturat sa mai taca. Ei ameninta cu revolta.

S-a dus sa faca scandal la o sectie de politie, desi era urmarit general!
Romania, te iubesc! Rast: doi ani si jumatate de la dezastrul inundatiilor
Tariceanu a vizitat casele sinistratilor din Moldova
VIDEO PROTVPLUS.RO