Reabilitarea termica, ocazie pentru muncitori ca sa mai ceara o spaga

20-11-2009 00:00


In numele reabilitarii, va cerem bani in plus. Unde credeti ca se poate intampla una ca asta? In Romania, desigur. Din ce in ce mai multi locatari ii acuza pe muncitorii care le captusesc blocurile ca inventeaza lucruri ca sa umble la portofel.

Motivele sunt diverse: de genul, v-am dat jos grilajul de la geam, dar daca-l vreti la loc, platiti! Toate aceste operatiuni sunt cuprinse de fapt in costul lucrarii.

Locuitorii unui imobil din sectorul 6 au stiut ca vor achita 20% din lucrarile de reabilitare, insa, ulterior, s-au trezit cu surprize cand le-au cerut muncitorilor sa puna la loc aparatele de aer conditionat. Sefii muncitorilor neaga evident ca oamenii lor ar avea tupeul sa ceara o spaga.

Pe Calea Mosilor, unde primaria da bani in locul asociatiei, cei care stau acolo se plang de altceva. Constructorii ar cere in plus pentru balcoane, invocand modificarea proiectului.

Dupa oficialii din Ministerul Dezvoltarii, primariile ar trebui sa gestioneze mai bine programul. Legea prevede clar ca prin proiect se imbraca toti peretii exteriori, inclusiv balcoanele si se remonteaza toate instalatiile de pe fatada, gratuit.

VIDEO PROTVPLUS.RO