Protest al părinţilor faţă de schimbarea din funcţie a directoarei unei şcoli din București

Ultima actualizare: 10-01-2021 15:43
proteste, scoala
News.ro

Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică, pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii, Julieta Mihăilescu.

 

 

Potrivit News.ro, părinţii au anunţat că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online şi că sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Școlar.

Protestatarii acuză că directoarea şcolii a fost schimbată „din pix” şi susţin că aceasta este o decizie politică. De asemenea, ei afirmă că aceasta şi-a desfăşurat activitatea exemplar, a accesat fonduri europene şi este foarte implicată în toate activităţile şi pentru rezolvarea tuturor problemelor din şcoală.

La faţa locului au fost trimişi jandarmi, fără a fi nevoie de intervenţia acestora.

În replică, ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti este responsabil pentru situaţia care a dus la organizarea unui protest ca urmare a schimbării din funcţie a directoarei şcolii „Maica Domnului” din sectorul 2 al Capitalei.

Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat ministrul Educaţiei.

Recent, Cîmpeanu a declarat la Știrile Pro TV că schimbarea din funcție a aproximativ 1000 de directori de școli este o măsură perfect legală, care nu a fost decisă la nivel politic.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO