Bati un drum de trei comune ca sa faci o reclamatie. Cum se reorganizeaza politia din sate

02-07-2011 20:35


Adio cafea si ziar de dimineata, si apoi o vizita pe la sateni. Pe sefii de post si pe adjunctii lor ii paste ceva: desfiintarea posturilor si comasarea lor in sectii.

Vor fi mai putine si vor acoperi o raza mai mare. Asa ca toti, vor iesi din birou la patrula si vor face silueta. In acest moment, in toata tara functioneaza aproape 3.000 de posturi de politie coordonate de 77 de birouri.

In judetul Hunedoara, de exemplu, cele 55 de posturi rurale de politie se vor transforma in opt sectii. Toate vor aronda insa un numar mult mai mare de comune, iar sefii de post impreuna cu angajatii vor fi pe teren aproape toata ziua. La prefectura, planurile au fost deja facute.

Partea buna a reorganizarii: niciun politist nu va fi dat afara.

Niciunul dintre politisti nu spune ca nu va iesi la patrula, insa cu jumatate de gura unii protesteaza. Altii spun ca aceasta reorganizare va usura munca hotilor. Iar unii invoca motive financiare:

"Eu cum locuiesc pe raza comunei o sa fie o naveta in plus, cel putin 30 kilometri dus, 30 intors...O sa merg la Soimus, de acolo o sa se plece, o sa se vina inapoi pe comuna aici."

Nici oamenii de la sate nu sunt prea incantati sa bata un drum de trei comune ca sa faca o reclamatie.

Autoritatile locale spun insa ca aceasta reorganizare ii va obliga pe politisti sa fie mai mult pe teren si astfel sa descurajeze... din timp eventualele infractiuni. Ministerul, care pregateste si el o mare reorganizare, a aprobat aceasta propunere.

VIDEO PROTVPLUS.RO