Planul lui Ciolos pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Cum arata comuna in care s-au investit 20 de mil. de euro

×
Codul embed a fost copiat

Guvernul a lansat un pachet de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Pentru asta are de gand sa modifice Planul National de Dezvoltare Rurala, astfel incat taranii si micii fermieri sa poata obtine mai usor fonduri europene.

Si, ca sa ofere un exemplu, premierul Dacian Ciolos a mers luni in Alba, la Ciugud, comuna-model unde autoritatile au accesat fonduri europene de peste 20 de milioane de euro si au facut localitatea sa arate ca un oras.

Premierul s-a oprit mai intai nu intr-o ferma ci la o firma de materiale publicitare. Patronul, la inceput de drum in afaceri, a lucrat in Spania mai multi ani, pana cand i-a venit ideea ca e mai bine pe cont propriu, acasa.

Gabriel Dusa - tanara afacere: "Am scris un proiect intr-o vacanta si am investit toti banii castigati in Spania de mama, tata si cu mine. In 2010 am scris proiectul, in 2012 s-a aprobat si atunci m-am repatriat."

Cu banii europenilor, barbatul si-a cumparat utilaje si a pornit productia, in fosta șură din gospodarie. Este numai inceputul, spune el ambitios.

Citește și
dacian ciolos
Raspunsurile date de premierul Ciolos pe Facebook, in miez de noapte. "Daca doriti un dictator, nu contati pe mine"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

"O sa avem si un showroom, acum spatiul nu ne permite"

Dacian Ciolos a stat de vorba si cu patronul unei microferme de vaci, ridicata tot cu fonduri europene. Gazdele l-au invitat apoi sa guste bucatele traditionale, dar si tuica din zona.

"Sanatate si bine ati venit la noi."

Coloana guvernamentala s-a deplasat fara probleme pe drumurile asfaltate. Ajuns la caminul cultural, Dacian Ciolos a lansat pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei mijlocii la sate. In linii mari acesta va permite o mai usoara accesare a fondurilor europene si o simplificare a actelor necesare.

Dacian Ciolos - premierul Romaniei: “In Uniunea Europeana, modelul performant de dezvoltarea a agriculturii este ferma de familie. Nici eu nu imi doresc ca pamantul sa fie vandut la straini, imi doresc ca pamantul sa fie utilizat de comunitatile locale. Odata ce ati renuntat la o astfel de resursa cu greu o puteti lua inapoi."

Romania a liberalizat piata funciara la 1 ianuarie 2014, conform obligatiilor incluse in tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Planul National de Dezvoltare Rurala ar putea fi pus in practica in cateva luni.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Reactia lui Dacian Ciolos pe Facebook dupa ce a fost criticat de initiatorul Legii Darii in Plata:
Reactia lui Dacian Ciolos pe Facebook dupa ce a fost criticat de initiatorul Legii Darii in Plata: "Are o abordare populista"

Dacian Ciolos a spus ca deputatul PNL Daniel Zamfir are "o abordare populista" in scrisoarea deschisa privind legea darii in plata.

Raspunsurile date de premierul Ciolos pe Facebook, in miez de noapte.
Raspunsurile date de premierul Ciolos pe Facebook, in miez de noapte. "Daca doriti un dictator, nu contati pe mine"

Dacian Ciolos le raspunde in miez de noapte celor care ii scriu pe Facebook. Le-a vorbit despre transparenta bugetara, despre speculatiile ca vinde portul Constanta, dar si despre atitudinea sa in negocierile cu liderii europeni.

Propunerea lui Dacian Ciolos pentru deputati:
Propunerea lui Dacian Ciolos pentru deputati: "Va propun sa alegem si sa ne asumam prefecti independenti sau politici"

Premierul Dacian Ciolos a participat luni la ''Ora prim-ministrului'', la Camera Deputatilor, la o dezbatere cu tema "Criteriile in desemnarea noilor prefecti".

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.