Pedeapsa ciudata primita de un taximetrist din Iasi. Ce trebuie sa faca dupa ce a fost prins incalcand legea

Dată publicare: 11-11-2014 18:36
Dată actualizare: 14-11-2014 06:42


Un taximetrist din Iasi a primit cea mai ciudata pedeapsa, dupa ce politistii l-au prins ca a incalcat regulile de circulatie.

Chit ca suna ca un banc, in fiecare dimineata, timp de doua saptamani, el trebuie sa le transmita prin statie colegilor sai mesaje de buna conduita. Doar in felul acesta a ramas cu carnetul in buzunar, desi depasise o coloana la bariera.

Taximetrist: Colegii, sa fiti disciplinati in trafic, sa respectati regulile de circulatie si sa fim civilizati.

Coleg: Dar ce-ai patit ma?

Coleg: Iar ai fost la politie colegu' ?

Coleg: Mai are, mai are?"

Domnul Nicu nu ar fi atat de sensibil la activitatatile Brigazii de Politie Rutiera daca nu ar fi fost prins pe picior gresit: a depasit o coloana de masini la o trecere peste calea ferata. Asta l-ar fi costat permisul pe 3 luni si o amenda, insa un agent de la circulatie i-a mai dat o sansa. L-a chemat a doua zi la sediu si i-a sugerat ca pe viitor sa isi educe si colegii.

Reporter: Sunteti multumit ca v-a iertat ?

Nicu Burghelea, taximetrist: Da, foarte multumit. Mai am din pedeapsa, mai am de executat.

Pentru ca cel care l-a prins pe sofer incalcand regulile de circulatie era in timpul liber, domnul Nicu putea sa il ignore. Legea prevede ca agentul nu il poate sanctiona in orice conditii, insa soferul s-a gandit ca lumea e mica, iar el taximetrist, asa ca nu se stie niciodata cand se vor revedea. Prudent, a acceptat.

"Se pare ca acest mesaj are ecou si are efect", a spus Radu Parvu, Politia Rutiera Iasi.

Prietenii taximetristului sunt amuzati de aceasta intamplare si fac tot soiul de glume. "Colegii, sa nu faca din asta un obicei ca gresim si vezi Doamne, dam peste un politai bun", spune un taximetrist.

Soferul patit mai are o saptamana de pedeapsa.


VIDEO PROTVPLUS.RO