Parade, demonstratii de lupta si expozitii, in Timisoara, la 300 de ani de la eliberarea orasului de sub dominatie otomana

Ultima actualizare: 20-10-2016 05:35

Istoria a prins viata duminica, in centrul Timisoarei. Pentru ca se implinesc trei secole de la eliberarea orasului de sub dominatia otomana, au fost organizate defilari, demonstratii de lupta si expozitii.

Desi vremea a fost mohorata, nu au lipsit spectatorii.

Imbracati in costume specifice secolului al XVIII-lea, aproape 70 de actori au facut parada in centrul Timisoarei. In 18 octombrie, 1716, armata condusa de Eugeniu de Savoya se intorcea victorioasa in Cetatea Timisoara, dupa ce invinsese trupele otomane.

Defilarea a atras o multime de spectatori. Oamenii au putut admira si arme si diverse obiecte medievale, dar si coifurile create special pentru filmele istorice "Dacii" sau "Mihai Viteazul".

Vasile Soponea, presedinte Asociatia "Eugeniu de Savoya": "Marcam astfel, printr-o frumoasa sarbatoare, alaturi de Filarmonica din Timsioara, pe putina ploaie, cum a fost si lupta lui Eugeniu. Asociatia noastra a invitat actori figuranti, foarte bine echipati. Ne-au impresionat prin ceea ce au facut."

Astfel de reprezentatii vor avea loc si luni in centrul Timisoarei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO