Pagube de mii de euro provocate de caini masinilor.Ce sanse au posesorii auto in fata asiguratorilor

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:08

Suna bizar, dar este cat se poate de adevarat. Daunele provocate masinilor de catre animale pot ajunge la mii de euro. Din aceasta cauza, unii asiguratori au introdus in politele Casco si acest tip de incident.

Cel mai frecvent, companiile ii despagubesc pe soferii ghinionisti, care s-au trezit cu instalatia electrica distrusa de rozatoare. Dar si cainii nesupravegheati pot zgaria caroseria.

Corina, de exemplu, da vina pe maidanezii care-si fac veacul pe strada ei si spune ca polita de asigurare Casco pe care o avea nu i-a folosit la nimic.

"Ne-au spus sa gasim altfel de motive pentru ca nu ne cred. Sa inventam altceva, ne-au spus. Am mai avut o masina, si pe aia au ros-o. Si mai am vecini care se plang tot la fel", a declarat Corina.

In cazul lui Catalin, asiguratorul a admis plangerea. A dat 18.000 de euro pe masina, iar paguba facuta de maidanezi depaseste 1.000 de euro.

"Aceste daune sunt rare. Momentan o polita full Casco acopera acest tip de incident", a dezvaluit George Iordache, sef companie de asigurari.

Din pacate insa doar o treime dintre asiguratorii de la noi prevad in contract "avariile provocate de animale". In Romania nu exista o lege care sa impuna companiilor astfel de clauze. Si asta pentru ca doar in 1% din cazuri dosarele de dauna implica animale.

Pe primul loc ar fi stricaciunile provocate de rozatoare, apoi cele in care ar fi implicati cainii agresivi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO