Opere de peste o jumatate de milion de euro, scoase la licitatie pentru ajutorarea copiilor orfani din Romania

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07

De la lucrari semnate de Tonita si Luchian, pana la cei mai in voga pictori ai momentului sau recent nominalizatul regizor roman la Cannes, Radu Jude, toate vor contribui la cauza copiilor abandonati ai Romaniei.

O licitatie caritabila care aduna opere de peste o jumatate de milion de euro va fi pusa in slujba orfanilor, luna viitoare.

Printesa Marina Sturdza doreste astfel sa reinvie o veche traditie filantropica a Romaniei. 

Iubitorii de arta pot alege la licitatia din 28 mai de la Banca Nationala tablouri semnate de Camil Ressu, Nicolae Tonita, Theodor Pallady sau de artistii romani ai momentului cum ar fi Sorin Ilfoveanu, Constantin Pacea sau Francisc Chiariu.

Alexandru Baldea, reprezentantul Casei de Licitatii Artmark:
"Sunt 85 de lucrari ale unor mari maestri care valoreaza in total 500 de mii de euro, plus o suita de lucrari donate de artisti care cocheteaza cu cauza. E cea mai importanta licitatie caritabila organizata vreodata in Romania."

Zoltan Bela, pictor: "Am hotarat sa donez si eu, a donat si sotia care e artist plastic si copilul nostru si-a donat si el o lucrare".

Banii stransi la licitatia "Art for Children" din 28 mai vor ajunge la mai multe organizatii non-guvernamentale care se ocupa de cauza copiilor abandonati.

Marina Sturdza, organizator Art for Children: "Felul in care ne tratam copiii azi ne spune cum va arata Romania maine".

Cinci regizori tineri au contribuit la randul lor la aceasta licitatie, cu 5 scurtmetraje despre nevoia de dragoste si protectie a copiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO