Operatiune dificila pentru pompierii din Botosani. Cat a durat pentru ca un barbat de 300 de kg sa ajunga la spital


Ultimul update: Vineri 22 Mai 2015 06:51
Data publicarii: Marti 19 Mai 2015 07:48
Categorie: Stiri Sociale

Operatiune extrem de dificila pentru medicii si pompierii din Botosani! Au fost solicitati sa transporte la spital un barbat care cantareste peste 300 de kilograme, care locuieste la bloc.

Omul n-a incaput pe nicio targa, asa ca echipele de interventie l-au purtat patru etaje pe brate, intr-o foaie de cort rezistenta. Abia dupa trei ore de eforturi au incheiat cu succes misiunea.

Barbatul de 60 de ani cantareste peste 300 de kilograme si, de un an, nu s-a mai ridicat din pat. Luni, i s-a facut rau si a sunat la ambulanta. Cand au ajuns acasa la el si au vazut ca au de-a face cu un caz special, medicii au cerut, la randul lor, ajutor - la pompieri. Aproape doua ceasuri s-au chinuit militarii sa-l scoata pe om din apartament. Alte trei sferturi de ora au trecut pana cand au reusit sa ajunga cu el la parterul blocului.

In fata blocului, pompierii au intampinat o noua dificultate - pacientul nu incapea in targa din ambulanta, asa ca a fost solicitata o dubita. Dupa aproape trei ore, barbatul a ajuns in siguranta la Spital Judetean din Botosani.

Liviu Stan, ambulanta Botosani: "Am fost solicitati pentru o persoana cu obezitate de gradul patru, peste 300 de kilograme. Prezenta dureri abdominale, colica abdominala, cu insuficienta cardiaca clasa IV."

Subofiter Cristian Purice, ISU Botosani: "Nu il puteam cobori de la etajul patru. Am improvizat cateva targi ca sa il putem cobori. A fost nevoie de 10 subofiteri."

Barbatul a fost supus unui set de analize, iar medicii urmeaza sa stabileasca ce au de facut in continuare in cazul lui.

VIDEO PROTVPLUS.RO