O vaduva din Dolj isi creste singura cei trei copii. Dorm toti intr-un pat si se mutumesc la masa doar cu cartofi fierti

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54

Invatam astazi lectia pe care ne-o da o mama din Filiasi, judetul Dolj.

Ramasa vaduva, femeia care are doar 33 de ani, isi creste cu mare greutate cei 3 copii. Emilian si Ionut au 6 ani si sunt gemeni. In timp ce Ionut e potolit numai atunci cand doarme, dupa cum spune cu mandrie bunica lor, Emilian are doar ochii zglobii.

In urma cu doi ani, baietelul a fost diagnosticat cu atrofie musculara, o boala fara leac si care il impiedica sa mearga sau sa alerge. Mama il cara in brate si se asigura ca nu lipseste nicio zi de la clasa pregatitoare. Pentru ca in satul lor nu aveau scoala, femeia a decis sa se mute cu chirie in orasul Filiasi ca sa le dea pruncilor o sansa.

Valentina Draga, psihologul scolii: "Fizic oboseste foarte repede, trebuie sa stea nemiscat pe scaun pentru ca nu are posibilitatea de a se deplasa, dar cu toate astea nu renunta. El vrea sa mearga la scoala cu fratele lui geaman."

Dragos, baiatul cel mare, are 13 ani si a devenit sprijin dupa ce tatal s-a prapadit intr-un accident rutier. Acasa, familia abia se ajunge. Incalzesc numai o camera din apartament si dorm toti intr-un singur pat, pentru a infrunta frigul. De multe ori, mama nu are ce sa le puna pe masa, iar copiii trebuie sa se multumeasca cu cateva linguri de lapte sau cu niste cartofi fierti.

Constantina Clipea, mama: "Copiii cresc, fara sprijin, fara tata, e foarte greu. Imi doresc de sarbatori sanatate, sa ii imi pot creste copiii."

Pentru Emilian, Ionut si Dragos, Mos Craciun exista, dar numai in vis.

Ionut: "Imi doresc o masina fara telecomanda, doar cu baterii si un trenulet."

Dragos: "Eu imi doresc de la Mos Craciun ceva mai scump. O tableta si atat."

Desi le este greu nu lasa sa se vada. Mamei i se rupe sufletul de mila lor si plange de amaraciune cand se gandeste ca sarbatorile lor vor fi triste si reci.

Pentru cei care doresc sa o ajute pe Constantina si pe cei trei baietei ai sai, iata datele de contact:

Numar de telefon: 0767.752.175

Adresa: Sat Gura Motrului, comuna Butoiesti, judetul Mehedinti, Casa Nr. 85

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO