O nemtoaica din Alba a salvat intr-un an zeci de animale fara adapost. Cum arata centrul pe care l-a amenajat intr-un grajd

Dată publicare: 24-10-2015 08:40
Dată actualizare: 27-10-2015 07:08


O nemtoaica din orasul Alba salveaza cainii de pe strada sau din adaposturile publice, pentru a le gasi ulterior o familie.

In urma cu un an, aceasta a reusit sa amenajeze un adapost in Alba, exact asa cum a vazut in Germania. Pana acum, peste 100 de animele au fost salvate.

Bettina a venit in Romania acum 23 de ani si in urma cu un an a decis ca trebuie sa faca ceva pentru fiintele lipste de aparare. Asa ca a infiintat un centru de adoptii pentru caini la Vantu de Jos. Intr-un fost grajd a amenajat adaposturi pentru animale, in care a investit peste 30.000 de euro. O parte sunt banii proprii, iar o parte provin din donatii de la prietenii din Germania.

Bettina Huttemann, administrator centru: "Ne ocupam de ei sa incapa iara incredere ca foarte multi catrei sunt foarte traumtizati, ne plimbam cu ei, in fiecare zi ii scoatem la plimbare, ii invatam sa mearga in lesa, ca foarte multi nici nu stiu."

Printre cei 38 de caini, cati sunt acum in centru, am intalnit-o si pe Kira, care are noua luni. In urma cu trei luni a fost luata la centrul de adoptii, iar acum si-a gasit o familie in Germania.

Hope are 5 ani si povestea lui este una trista. Cainele a ajuns in urma cu doua luni in centru, dupa ce a fost abandonat cu botnita la gura la poarta asociatiei.

Bettina Huttemann, administrator centru:
"Era foarte traumatizat si foarte fricos si nu a putut nimeni sa se apropie de el si asta era vara, cand afara erau aproape 40 de grade. El nu a putut sa manance, nici sa bea apa, nimic. A vazut ca este iubit a inceput sa prinda tot mai multa incredere, il scoatem in fiecare zi la plimbare pot sa stau langa el, sa il mangai."

Si Marley a avut noroc. Daca in urma cu cateva luni cand a ajuns in centru nu putea merge, dupa ce a urmat terapia s-a recuperat foarte bine si acum e rasfatat de toti.

Bettina Huttemann, administrator centru: "Trebuie sa ii dam supliment, ca si la analize i-a iesit calciul scazut si trebuie sa ii dam supliment cu calciu."

Printre cainii salvati care acum au o familie se numara si Archie, un ciobanesc mioritic care a ajuns la o familie iubitoare in Germania.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO