Negocieri fara rezultat. Pensionarii nu primesc niciun ban!

26-03-2010 00:00


In toata tara, mii de pensionari au iesit in strada, in loc sa-si vada de sanatate. Nu pot sa faca asta, pentru ca multi nu mai au nici ce sa manance.

 

Cu lacrimi in ochi, umiliti si tradati, varstnicii au vrut sa le reaminteasca autoritatilor de legea care, teoretic, le majora pensiile, de la 1 ianuarie.

Unul dintre cei 5 milioane si jumatate de varstnici, Neculai Ciocarlan, a muncit 38 de ani ca fierar-betonist, iar acum statul ii multumeste printr-o pensie de 390 de lei. Banii ii da pe doctorii si in rest, face foamea.

Iata de ce vineri, in fata prefecturilor din toata tara, dar si la Palatul Victoria, mii de batrani au vrut sa le aminteasca autoritatilor ca si ei traiesc, insa sub limita decentei. Asa ca multi o duc din datorie in datorie. Unii iau de la copii, altii se imbraca din pomeni.

Oamenii cer doar sa se respecte legea, in sensul ca de la 1 ianuarie 2009, li s-a promis ca puctul de pensie o sa reprezinte 45% din valoarea salariului mediu brut.

Liderii au iesit nemultumiti de la negocierile cu Guvernul, in primul rand pentru ca nu s-au intalnit cu premierul. Au fost primiti de ministrul muncii, care le-a ascultat din nou revendicarile.

In afara de cresterea punctului de pensie, oamenii cer neimpozitarea pensiilor mici. Daca in prezent, sunt impozitate pensiile mai mari de 1.000 de lei, pensionarii cer sa ridice acest plafon undeva la 1.800 de lei.

Ministrul muncii, Mihai Seitan, le-a transmis deja pensionarilor sa-si ia gandul, cel putin in acest an, in care nu se acorda nicio majorare, nicio facilitate fiscala.

Cat despre cresterea punctului de pensie, liderii au primit doar promisiunea ca in saptamanile urmatoare, in functie de agenda premierului, este posibil ca acesta sa se intalneasca si cu ei.

VIDEO PROTVPLUS.RO