Moartea caprioarei, varianta 2014. A scapat de vanator, dar a fost ucisa de maidanezi si de birocratia romaneasca

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Sfarsit cumplit pentru o caprioara care, de ani buni, se aciuase pe faleza Dunarii de la Galati

De aproape o saptamana, un iubitor de natura care urmarea animalul prin liziera de pe taluzul falezei, i-a sesizat disparitia. Astazi i-a gasit, din nefericire, doar ramasitele. Si la Timisoara din nepsarea si indolenta autoritatilor o alta surata a pierit cu zile.

Caprioara, care primise si numele de Bamby, a fost vazuta in ultimii sapte ani intr-o zona de faleza Dunarii din Galati. Oamenii ii amensajasera chiar si un foisor cu hrana. Nimeni nu a reusit sa o prinda in acest rastimp pentru a o duce intr-o zona protejata iar autoritatile nu s-au sinchisit de soarta ei. Nu se stie deocamdata cum a murit animalul dar este posibil, spun localnicii, sa fi fost atacat de haitele din zona.

Citeste si: Cangur sfasiat de maidanezi la Gradina Zoologica Ploiesti. Nu este primul caz de acest gen

Si la Timisoara a avut loc un caz asemanator, tot din indiferenta si birocratia functionarilor publici. Un tanar a gasit o caprioara ranita la picior intr-o liziera, insa nimeni nu i-a oferit ajutor, intr-un lant revoltator al slabiciunilor si nepasarii. Omul a pornit in fuga mai bine de doi kilometri, prin padure, spre Gradina Zoologica, unde spera ca va gasi ajutor. Medicul veterinar era in concediu, asa ca abia a fost bagat in seama. I s-a spus ca nu se poate interveni, pentru ca nu e animalul gradinii zoologice, iar aceasta „nu ofera servicii pentru clienti."

Mihai Afrenie, medicul veterinar de la Gradina Zoologica Timisoara, e insa de alta parere: "Noi avem o procedura interna, nu putem sa primim orice animal ca vine x si y si ti-l aduce."

Cand a vazut ca nimeni nu ii ofera o sansa la viata bietului animal, Andrei a pus caprioara in masina si a pornit spre Facultatea de Medicina Veterinara. Aici doctorul de garda i-a spus ca nu poate interveni decat dupa ce anunta autoritatile. In cele din urma, animalul a murit.

Potrivit legii, in cazul in care o persoana gaseste un animal salbatic ranit intr-o padure sau pe un fond de vanatoare, trebuie sa anunte proprietarul terenului. Numai ca, in multe cazuri, pentru bietele animale fiecare minut conteaza.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO