Ministrul Educatiei vrea ca directorii de scoli sa fie alesi de consiliile profesorale

30-09-2012 16:01


Ecaterina Andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca doreste modificarea Legii educatiei in asa fel incat directorii unitatilor de invatamant sa fie alesi de consiliile profesorale si sa se scape de "ingerinta politica”. 

Ecaterina Andronescu a afirmat ca dorinta sa este ca directorii de scoli sa fie alesi la fel ca si rectorii universitatilor, de catre cadrele didactice, si sa poata da socoteala in fata acestora.

Ministrul Educatiei a adaugat ca vrea sa modifice Legea educatiei pentru ca directorii sa poata fi alesi de consiliile profesorale, in asa fel incat scolile sa isi poata gestiona problemele pe care le au "fara amestec politic".

"Eu vreau sa schimbam Legea invatamantului, in aceasta lege sa scriem ca directorul este ales de consiliul profesoral si in felul acesta scapam de orice ingerinta politica. Asa se aleg rectorii acum. Am fost rector, m-a ales comunitatea academica, stiam ca trebuie sa dau socoteala comunitatii academice. Prin lege trebuie sa dam in mana consiliului profesoral parghiile sa-l schimbe pe director, daca nu duce scoala in directia cea buna", a sustinut Andronescu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a participat, duminica, la Alba Iulia, la festivitatile de deschidere a noului an universitar de la Universitatea "1 Decembrie 1918" din municipiu.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO