Ministrul educatiei, Daniel Funeriu: Daca as avea 18 ani, m-as inscrie la facultate in strainatate

20-09-2011 08:58

Daniel Funeriu

Intrebat de jurnalisti unde ar alege sa studieze la facultate, daca ar avea acum 18 ani, ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a dat un raspuns surprinzator. El a spus ca s-ar duce in strainatate.

Intrebarea jurnalistilor a fost simpla: "Ati alege Romania sau strainatatea?"

"Strainatatea, pentru ca ... cred ca nu ar trebui sa ... este o ... Si va rog sa reflectati raspunsul meu in intregime. Este o falsa problema aceea a plecarii studentilor romani in strainatate. Adevarata problema este ca ei nu se intorc. Problema nu este ca studentul roman pleaca in strainatate. Studentii francezi pleaca in strainatate, studentii englezi pleaca in strainatate, studentii chinezi pleaca in strainatate. E important ca tinerii nostri sa profite de libertatea pe care o au si sa studieze in diferite ale lumii. Poate daca as fi cetatean al unei alte tari, poate as alege universitati din Romania, pentru ca eu cred ca viitorul este in Romania", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Apoi, a adaugat ca ar alege sa studieze in strainatate daca ar avea resursele sa faca acest lucru. Funeriu sustine ca tinerii se intorc in Romania daca stiu ca au conditii si daca stiu ca in mediul universitar se promoveaza calitatea.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO