Funeriu, despre rezultatele dezastruoase de la BAC: "Sunt exact oglinda societatii noastre de azi"


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 12:56
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2011 09:17
Categorie: Stiri Sociale

VIDEO. Ministrul Daniel Funeriu a sustinut astazi o scurta declaratie de presa, in care a explicat rezultatele slabe obtinute la bacalaureat. El a spus ca notele mici arata ca elevii au obtinut pe merit rezultatele. Cum comentati aceasta reactie?

"In primul rand doresc sa-i felicit pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat, doresc sa-i felicit pe parintii lor, pe profesorii si pe invatatorii lor. Pentru prima data, societatea intreaga stie ca diploma lor de bacalaureat are o valoarea care se castiga prin seriozitate, prin munca, prin onestitate, prin perseverenta si, adeseori, prin modestie."

Asa si-a inceput declaratia de presa ministrul educatiei, care nu s-a aratat deloc ingrijorat de rezultatele extrem de slabe de la acest bacalaureat, ba dimpotriva. El a declarat ca acesta este primul semn ca invatamantul din Romania intra in normalitate, iar notele elevilor sunt obtinute in mod onest, fara frauda.

 De asemenea, Daniel Funeriu a tinut in mod special sa-i felicite pe cei 65 de elevi din Romania care au obtinut media 10 la acest bacalaureat. El a anuntat ca ministerul pe care il conduce va organiza o ceremonie de premiere, la Bucuresi.

"Doamnelor si domnilor, rezultatele examenului de bacalaureat din acest an ne arata clar ca Romania este la rascruce. Aceste rezultate si comportamentele pe care le-au generat sunt exact oglinda societatii noastre de astazi. Natiunea noastra trebuie sa aleaga acum daca merge pe mana celor onesti, celor muncitori, celor seriosi, celor perseverenti sau daca vrem sa incurajam in continuare smecheria, nemunca, superficialitatea sau eludarea regulilor." - a spus Funeriu.

Ministrul educatiei a spus ca este mandru ca face parte din echipa care o sa schimbe Romania si ca a reusit sa demonstreze acest lucru prin fapte, si nu doar prin vorbe.

"Suntem de partea celor care vor o Romanie cu fruntea sus, si nu o Romanie cu mana intinsa. Suntem de partea celor care vor o Romanie voluntara, si nu o Romanie a vaicarelilor si o Romanie a sanselor ratate." - a precizat Funeriu. Din acest motiv, ministrul a invitat public partidele politice din opozitie la "o discutie serioasa despre viitorul educatiei din Romania, in baza legii educatiei nationale si pentru asigurarea stabilitatii ei".

De altfel, ministrul a declarat si sambata seara, la Cluj, ca in mandatul sau lucrurile se fac serios si sistematic si ca el este un om care nu accepta frauda.

El conduce Ministerul Educatiei: "Cuvantul coleg e de genul neutru"

Varianta parintilor: "Rezultatele de la BAC, provocate de discreditarea invatamantului romanesc"

VIDEO PROTVPLUS.RO