Varianta parintilor: "Rezultatele de la BAC, provocate de discreditarea invatamantului romanesc"


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 00:24
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2011 08:51
Categorie: Stiri Sociale
Parinti

Federatia Asociatiei de Parinti a gasit o explicatie pentru rezultatele deosebit de slabe de la bacalaureat. Organizatia sustine ca aceasta situatie a aparut din cauza autoritatilor, care au discreditat cadrele didactice si pe elevi.

"Apreciem ca slabele rezultate obtinute de catre absolventii de liceu, promotia, 2011 se datoreaza in primul rand atitudinii de discreditare a invatamantului romanesc, atat a cadrelor didactice, dar si a elevilor, de catre autoritatile statului si a lipsei masurilor coerente si eficiente care sa conduca la imbunatatirea reala a procesului instructiv-educativ. Copiii sunt produsul acestui sistem de educatie hulit de insusi ministrul educatiei!", precizeaza Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti-Invatamant Preuniversitar.

Parintii sunt de parere ca eliminarea posibilitatilor de frauda din salile de examen trebuia facut discret, fara a instaura stresul asupra copiilor si fara ca acestia sa fie tratati din start ca infractori.

"Apreciem ca rezultatul acestui examen este de fapt rezultatul politicii duse de ministrul Educatiei care trebuie sa-si asume responsabilitatea esecului si sa faca singurul lucru onorabil in acest caz: demisia", mai spune FNAP-IP in incheierea comunicatului, citat de Mediafax.

Bac 2011: Unul din doi elevi a picat. HARTA PROMOVABILITATII

Bac 2011: S-au afisat primele rezultate. Vezi listele cu note din fiecare judet. HARTA INTERACTIVA

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO