Județul unde sute de locuitori primesc ajutoare de handicap deși sunt sănătoși


Ultimul update: Joi 03 Octombrie 2019 17:46
Data publicarii: Joi 03 Octombrie 2019 12:28
Categorie: Stiri Sociale

Zeci sau chiar sute de săteni din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt suspectaţi că, deşi sănătoşi tun, au cerut autorităţilor ajutoare pentru handicap.

Procurorii au reţinut doi bărbaţi şi o femeie care intermediau toată afacerea de întocmire de dosare false. Sumele câştigate fraudulos sunt de ordinul a mii de lei lunar.

Investigaţia este în plină desfăşurare în mai multe localităţi din judeţ unde se pare că numerul celor care solicitau bani pentru ajutorul de handicap primăriilor este de sute de oameni.

Anchetatorii vizează inclusiv medici care îşi puneau parafa pe dosarele de handicap: până acum au fost făcute percheziţii la trei dintre ei. Deocamdată anchetatorii i-au reţinut pe cei 3 intermediari care încasau banii de la săteni şi întocmeau dosarele.

Totul a ieşit la iveală după ce anul trecut un primar a remarcat că lunar, oameni care păreau sănătoşi brusc, se îmbolnăveau şi solicitau ajutor de handicap.

În continuare procurorii audiază zeci de martori şi spera să deconspire toată reţeaua. Percheziţii s-au făcut şi la Direcţia de Asistenţă Socială, dar şi la Casa de Pensii de unde s-au ridicat o mulţime de dosare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Profesor român condamnat în China la 8 ani de închisoare. Anunțul Ministerului Justiției
Fifor, despre programul de guvernare PNL: Vor fi concediați 400.000 de bugetari
VIDEO PROTVPLUS.RO