Ingrijorator! Tot mai multe mame isi abandoneaza copiii!

Dată publicare: 11-02-2010 00:00
Dată actualizare: 02-11-2012 03:25


Este jale in maternitatile si spitalele din Transilvania, unde multe mame isi abandoneaza pruncii abia nascuti. 37 de copii au fost parasiti numai in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud de la inceputul anului.

Un numar dublu fata de aceeasi perioada a lui 2009. Medicii spun ca cele mai multe femei care-si lasa in urma bebelusii provin din familii foarte sarace si, cel mai probabil, nu mai au cu ce sa hraneasca inca o gura.

As vrea sa fac un apel daca se poate la fiecare mama care se gandeste ca unica solutie este abandonul copilului sa se gandeasca ca exista alte solutii.
Monica Filip, director-adjunct Directia Pentru Protectia Copilului Cluj
La Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud cresc acum 20 de nou-nascuti nedoriti. Multi copii au fost botezati de medicii care au ramas sa-i ingrijeasca. Mamele si-au dat identitati false si au disparut.

Nici la Cluj situatia nu difera. De la inceputul anului si pana astazi in maternitatile din judet si in spitale au fost abandonati 17 copilasi cu varste pana in doi ani.

Este o situatie alarmanta, iar specialistii spun ca niciodata rata abandonului n-a fost atat de mare. Pe de alta parte, inspectorii de la Protectia Copilului fac un apel disperat si le ofera mamelor o ultima sansa: le transmit ca, daca se razgandesc si isi iau acasa copiii abandonati, le promit si ca nu vor fi pedepsite de lege.

Mai mult, vor incerca sa gaseasca solutii ca sa le ajute sa-si creasca pruncii.

Tags: abandonuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO