Imbulzeala "sfanta"! 3.000 de credinciosi au vrut sa-l vada pe Patriarh!

Ultima actualizare: 18-06-2012 19:36

Aglomeratie si caldura infernala au indurat cu stoicism, la Lugoj, aproape 3.000 de oameni care au venit din tot Banatul sa-l vada pe Patriarhul Daniel. Multi dintre ei nu pusesera in gura un colt de paine, iar arsita i-a doborat.

Cel putin zece oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce au lesinat. Insa n-au fost singurele necazuri. Printre cei neajutorati s-a aflat si un baietel imbracat in straie bisericesti. Nemancat, pe copil l-au lasat puterile.

Dupa o slujba sustinuta de Preafericitul Daniel, oamenii l-au incoltit din toate partile, riscand sa il striveasca in incercarea lor de a-l atinge, pentru a fi binecuvantati. Cu cat oamenii se imbranceaua mai mult, cu atat preotii din anturajul patriarhului asudau mai tare. Au facut scut viu in jurul lui, de groaza ca pretioasele straie bisericesti vor fi sfartecate.

De loc din zona Lugojului, Preafericitul Daniel s-a intors acasa pentru prima oara in calitate de conducator al Bisericii Ortodoxe Romane. A venit special la slujba de sfintire a unei biserici din oras, terminata abia dupa 16 ani de la inceperea lucrarilor.

Sambata Patriarhul a trecut prin aceleasi emotii, dar la Timisoara, unde sute de oameni au dat navala doar sa ii stea prin preajma. Duminica, dupa slujba care a durat aproape cinci ore, credinciosii au pornit rand pe rand, multumiti, spre case.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO