Ieri in Capitala, azi in toata tara! Grefierii protesteaza

Ultima actualizare: 09-08-2012 21:18
tribunal

Cateva zeci de persoane, grefieri si arhivari la instantele bucurestene au reluat astazi protestele in legatura cu modul de plata a unor drepturi salariale pentru personalul auxiliar si conex din justitie, activitatea institutiilor fiind afectata.

Protestul este pasnic. Manifestatiile spontane organizate la Curtea de Apel Bucuresti au inceput de miercuri, la actiune participand cateva zeci de persoane.

Si in judetul Suceava, peste o suta de oameni, personal auxiliar si conex din Instantele sucevene au protestat timp de o jumatate de ora pe treptele Palatului de Justitie reclamand neplata drepturilor salariale restante.

Reprezentantul manifestantilor, Dana Urdoi, grefier in cadrul Curtii de Apel Suceava, a declarat ca actiunea nu reprezinta o greva, ci un protest spontan fata de neplata drepturilor salariale restante.

Un protest spontan a fost organizat si in judetul Dolj, unde 300 de grefieri si angajati din Instante si Parchete au iesit in strada.

Acelasi lucru s-a intamplat si in Timisoara si Oradea. 200 de angajati si-au exprimat nemultumirea ca nu le sunt platite unele sporuri in valoare de 50% suta din salariu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO