Haos pe calea ferata! Impiegatii au protestat si n-au dat verde trenurilor

Dată publicare: 01-07-2009 00:00
Dată actualizare: 01-05-2012 10:07


Zeci de trenuri din toata tara au avut intarzieri, dupa ce impiegatii de miscare n-au mai dat verde garniturilor si le-au tinut cu buna stiinta in gari. Sunt furiosi ca nu si-au luat salariile la timp si au intrat in greva spontana.


Sase trenuri personal au fost oprite in Gara din Sibiu. Se indreptau spre Brasov, Piatra Olt, Medias, Fagaras sau Targu Mures.

Calatorii s-au enervat ingrozitor, cand au vazut ca sunt lasati de izbeliste. Totul dupa ce opt angajati de la Infrastructura au intrat in greva de capul lor. Spun senin ca asteapta de doua zile sa isi primeasca lefurile. Timp de o ora si jumatate nu s-a urnit niciun tren in centrul tarii. In total, 20 de trenuri au avut intarzieri.

La Iasi, lucrurile s-au linistit abia dupa ce oficialii din Ministerul Transporturilor au facut declaratii. Daca luni nu isi iau banii, angajatii ameninta ca vor proceda la fel.

Pe langa cei din tara, si angajatii din Capitala ameninta cu proteste. Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Sala Voicu, a declarat ca impiegatii de miscare din cateva regionale ca Brasov si Iasi au apelat la acest protest, de groaza ca nu mai au un ban in buzunar. Liderul sindical spune ca protestul nu are legatura cu anuntul de marti privind trimiterea in somaj tehnic a circa 7.000 de salariati de la CFR Marfa.

Autoritatile promit insa ca pana luni vor fi achitate toate restantele salariale, insa spun ca cei care opresc trenurile risca sa fie dati afara.

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO