Guvernul riposteaza. Grevele soferilor si de la metrou nesigure!


Ultimul update: Vineri 27 Aprilie 2012 13:27
Data publicarii: Marti 16 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Guvern

Premierul Emil Boc si ministrul Radu Berceanu au format o adevarata echipa de soc pentru a combate protestele din transporturi. Dupa ce au discutat cu sindicalistii, ei au declarat ca este foarte posibil ca grevele anuntate sa nu mai aiba loc.

Cei doi oficiali ai Guvernului Romaniei au avut astazi o intalnire cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania - cei care au promis ca vor bloca Bucurestiul in zilele de 17 si 18 martie.

Dupa discutii, atat premierul Emil Boc, dar si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-au aratat optimisti in privinta rezolvarii acestor conflicte sociale.

"La ora 14.00 sper sa punem punct acestui protest" a declarat increzator seful Executivului, care a mai precizat ca va mai avea o intalnire cu transportatorii, in cadrul careia spera sa-i convinga sa renunte la miting.

In ceea ce priveste greva generala declansata de angajatii Metrorex, ministrul Radu Berceanu, a explicat si el ca a avut deja doua intalniri cu sindicalistii de la metrou.

"Dupa amiaza avem o ultima runda de convorbiri, dar cred ca lucrurile sunt aproape finalizate si acceptate. Asta inseamna ca s-ar putea sa nu fie greva joi" - a explicat ministrul Transporturilor.

La randul sau, liderul sindical al angajatilor de la metrou, Ioan Radoi, a declarat pentru Mediafax ca miercuri se va lua o decizie finala, in privinta grevei.

"Ne-au pus la dispozitie toate datele lor privind bugetul de venituri si cheltuieli, iar noi sindicatele vom veni cu propuneri pentru a ne incadra in buget, iar daca ei accepta aceste propuneri, renuntam la greva", a mai precizat Radoi.

Citeste aici despre protestele anuntate in Romania!

Sursa: Mediafax Pro TV

Studentii renunta la proteste! Deocamdata...
Bucurestiul scapa de protestul transportatorilor! Macar o saptamana..
Si marinarii intra in greva! Nu si-au primit salariile de patru luni
VIDEO PROTVPLUS.RO