Gest impresionant facut de oradeni pentru Miruna, o fetita care sufera de leucemie. A fost coada la centrul de transfuzii

10-03-2017 16:49


Mobilizare impresionanta la Oradea, unde sute de oameni au mers sa doneze sange pentru o fetita bolnava de leucemie. Dupa un apel lansat pe Facebook, centrul de transfuzii a devenit neincapator.

Parintii copilei spun ca sunt de-a dreptul coplesiti si ca ajutorul de acum le reda speranta si ii determina sa fie convinsi ca fetita lor se va face bine cat mai curand.

"Dragi prieteni, ne aflam intr-o mare incercare a vietii noastre, in care suntem nevoiti sa va cerem ajutorul." Asa incepea apelul lansat in urma cu patru zile de mama fetitei de un an si 10 luni. Copila a fost diagnosticata cu leucemie limfoblastica de tip B. In scurt timp, donatorii s-au prezentat in numar mare la Centrul de Transfuzii din Oradea.

Directoarea Centrului de Transfuzii: "Stiu ca este putin mai lunga procedura, dar trebuie sa intelegeti. Va rugam frumos. Noi suntem aceiasi ca numar, dumneavoastra sunteti triplu fata de o zi obisnuita."

Donatorii, unii dintre ei colegi de-ai parintilor sau prieteni, dar si multi necunoscuti, au asteptat rabdatori sa ajunga sa doneze.

Florin, donator: "Pentru micuta Miruna. Cred ca-i un gest bine primit. Cred ca s-au mobilizat destul de bine si omului, conteaza pentru aproapele lui."

Tanar: "Am venit sa donez pentru Miruna. Am aflat ca este bolnava si incercam sa o ajutam din tot sufletul."

Reporter: "Ai venit sa donezi sange?"
Tanara: "Da, da."
Reporter: "Pentru cine?"
Tanara: "Pentru o fetita a unui coleg de la lucru."

Dr. Ligia Burta, sefa Centrului de Transfuzii Oradea: "Este obisnuit ca in cazuri care emotioneaza comunitatea sa reactioneze. Si iata ca acelasi lucru se intampla in aceasta saptamana cand cu adevarat indiferent de varsta, indiferent de profesie lumea a venit sa doneze pentru Miruna."

Bogdan Vicas, tatal Mirunei: "Am ramas pur si simplu coplesit de cata lume s-a oferit sa ne ajute. Pur si simplu ne-au insuflat energie si incredere ca nu suntem singuri. Si as vrea si sa le multumesc foarte mult."

De trei zile Miruna face tratament cu citostatice, iar organismul ei raspunde bine la tratament, spun medicii.

VIDEO PROTVPLUS.RO