Focar de infectie in corturile chinezilor ce protesteaza in fata Ambasadei!

21-02-2009 00:00


S-au imbolnavit in strada: infometati si nespalati de zile intregi, chinezii protestatari sufera de boli de piele, de inima, sau dureri cumplite de stomac.


Doctorii i-au consultat, le-au dat medicamente, iar pe unul dintre ei l-au internat. Alti doi au fost trimisi sa faca radiografii. Corturile in care dorm sunt adevarate focare de infectie, spun medicii.

Dupa o noapte de odihna, pe unde au apucat, la hotel sau in corturile friguroase, dimineata, cateva sute de chinezi s-au adunat in fata Ambasadei Chinei. Locul in care de o saptamana isi au comandamentul. Printre ei un medic voluntar ii intreaba de sanatate. Nu pe limba lor, ci prin semne, pentru ca asiaticii nu stiu nicio limba straina. Ii consulta si le prescrie retete.

Nu se simt bine deloc, se plang chinezii. Sunt nespalati, unii dintre ei dorm in fiecare seara in frig si se hranesc cu ce apuca. N-au acte de identitate, n-au carti de munca si nici asigurari de sanatate, spun chinezii. Se tem sa se duca la spital pentru ca nu au cu ce sa plateasca.

Starea proasta de sanatate a chinezilor protestatari e confirmata si de medicii de la firma BGS. Zece doctori i-au consultat, zilele trecute, si s-au crucit de cat de slabiti sunt. 30 dintre chinezi au dermatite, unii dintre ei suspecti chiar de raie, boala care pune in pericol populatia din zona dar si pe cei care vin sa le aduca de mancare.

Chinezii au fost vizitati chiar de sotia presedintelui si numeroase persoane publice care le-au adus provizii si haine groase.

Nemultumiti de conditiile de munca, sute de chinezi, care muncesc la mai multe firme de constructii din Romania si-au ridicat corturi in fata Ambasadei Chinei, cerandu-le oficialilor sa ii ajute sa ajunga mai repede acasa.

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO