Festin cu sarmale si tuica fiarta din partea autoritatilor, la Pitesti!
Cine a iesit sambata la plimbare prin centrul orasului Pitesti a fost poftit la masa. Si n-a putut sa refuze invitatia, pentru ca in meniu erau portii de sarmale aratoase, bine stropite cu tuica fiarta.
E o regula nescrisa, dar respectata an de an, spun cei care stau in Pitesti. In a doua zi de Craciun, oamenii sunt asteptati in centrul orasului cu o portie de sarmale calde, mamaliguta si tuica fiarta, din partea autoritatilor locale.
Invinsi de aroma, oamenii au uitat ca ar fi vrut, poate, sa manance mai putin si sa se plimbe mai mult prin aer liber. Doar o data-i Craciunul, iar sarmalele facute la cazan nu se compara cu cele fierte acasa, pe aragaz.
La doi pasi de cazanul urias in care au fiert sarmalele, oamenii au putut sa admire si un decor cu scena nasterii Domnului, amenajat de organizatori.