Farmacistii, in greva marti si miercuri

Farmacie

Farmacistii fac greva japoneza, din cauza ca nu au primit banii pe medicamentele eliberate in ultimele cinci luni, cerand Guvernului sa gaseasca urgent solutii pentru a putea asigura in continuare medicamente pentru populatie.


"Colegiul Farmacistilor din Romania face un apel catre Guvernul Romaniei sa gaseasca urgent solutii pentru evitarea falimentarii farmaciilor din Romania si continuarea asigurarii medicamentelor catre populatie", se arata intr-un comunicat de luni al Colegiului, citat de Mediafax.

Farmacistii sustin ca prelungirea termenelor de plata de la 60 la 210 de zile, incepand cu luna iunie a acestui an, a adus farmaciile intr-o situatie fara precedent.

Potrivit acestora, economiile farmacistilor au fost epuizate, in conditiile in care nu s-au facut incasari de la casele de asigurari de sanatate, insa magazinele trebuie sa se aprovizioneze cu medicamente pentru populatie si sa plateasca impozitele, TVA-ul, salariile, chiriile si celelalte cheltuieli necesare functionarii.

Totodata, potrivit farmacistilor, creditul de angajament, aprobat prin Ordonanta de Urgenta 105/2009, este pe cale de a se epuiza pana la sfarsitul lunii noiembrie, din cauza cresterii consumului de medicamente in sezonul rece si a cresterii numarului de cazuri de gripa noua.

Citește și
Metrou
Greva la metrou: circulatia se opreste, marti, intre orele 05:00 si 16:00
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”
Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Proteste in lant la centrele de transfuzii
Proteste in lant la centrele de transfuzii

La Bucuresti, la Cluj si la Buzau, salariatii sunt nemultumiti de intarzierea salariilor. Iar vestea ca vor lua mai putini bani, pentru ca Ministerul Sanatatii le-a taiat toate sporurile, a fost picatura care a umplut paharul.

Greva la metrou: circulatia se opreste, marti, intre orele 05:00 si 16:00
Greva la metrou: circulatia se opreste, marti, intre orele 05:00 si 16:00

UPDATE: Dupa zile de haos, pregatiti-va de marti pentru unele de cosmar pe strazile din Bucuresti. Este greva generala la Metrorex, iar toate garniturile vor ingheta din zori si pana la ora 16:00.

Angajatii de la Camera Deputatilor ameninta cu greva!
Angajatii de la Camera Deputatilor ameninta cu greva!

Sunt motive serioase de nemultumire la Camera Deputatilor. Functionarii nu vad deloc cu ochi buni decizia Guvernului de a-i trimite opt zile in concediu fara plata. Cei care au lefuri de nimic au amenintat chiar cu greva.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.