Familii evacuate după alunecările de teren din Boldeşti-Scăieni. Statul le va acorda ajutor financiar

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După o noapte în care n-au închis un ochi, familiile din Boldeşti-Scăieni, Prahova, afectate de alunecările de teren, s-au întors acasă, să vadă amploarea dezastrului.

S-au format adevărate şanţuri în pământ, iar pereţii caselor s-au fisurat şi, în unele zone, chiar au căzut bucăţi mari de tencuială. Ploaia s-a oprit acum, dar până când zona va redeveni sigură e cale lungă.

O femeie a simţit că-i fuge din nou pământul de sub picioare când a aflat că nu se mai poate întoarce în casa ei, pentru că există riscul ca locuinţa sa se prăbuşească.

"Asta e, dacă Dumnezeu asta mi-a dat-o de ziua mea şi de ziua femeii ce să fac? Mă doare, că-mi plăcea şi mie să am şi eu curăţenie", spune ea.

Localnicii pun necazurile pe seama ploilor violente din ultima vreme.

Joi, autorităţile din Prahova au încercat să facă o evaluare a situaţiei şi să vină cu soluţii.

Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova: "Este un pericol în special pentru una din locuinţe. Dacă aceasta alunecare va continua, probabil că locuinţa va fi foarte grav avariată şi încercam să explicăm localnicilor care este problema şi să îi deplasăm din această locaţie."

Alexandru Constantin, expert tehnic: "După părerea mea, nu se mai poate consolida, clădirea trebuie evacuată. Alunecările de teren sunt fenomene destul de complexe, zona va trebui studiată din acest punct de vedere şi stabilite nişte măsuri de către specialişti."

Autorităţile susţin că familiile evacuate vor beneficia de ajutor din partea statului. Va fi găsit un alt loc pentru ridicarea unor case noi şi se discuta şi despre alocarea materialelor de construcţii necesare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO