EVALUARE NATIONALA 2013. Cum au privit elevii proba de romana: "S-a facut o varza in capul meu"

Dată publicare: 26-06-2013 07:59
Dată actualizare: 29-06-2013 06:56


EVALUARE NATIONALA 2013 - Supravegheati de camerele video, aproape 200.000 de adolescenti au dat primul examen din viata lor.

EVALUARE NATIONALA 2013 - Notele de la probele scrise, cea de romana si cea de matematica, vor conta in proportie de 50% la admiterea in liceu. La plecare, copiii s-au aratat multumiti de subiectele primite si increzatori in notele bune pe care le vor lua.

Tensiunea pe care a acumulat-o in ultimul an, dar si gandul ca de examenul   depinde viitorul ei au facut-o pe Alexandra sa lacrimeze la iesirea din sala. La 14 ani, fata a inteles ca daca nu esti ambitios, nu razbesti.

"- Sunt lacrimi de bucurie sau de tristete?

- De bucurie, clar! Nu ma asteptam sa fie atat de usor...am avut momente in care mi s-a parut greu si am vrut sa dau foaia, dar am stat si m-am gandit si mi-am zis ca stiu si ca o sa fie bine...''

Mai putin emotiv, dar la fel de multumit pare si David: ''Mi-a placut compunerea pe care trebuia sa o facem cu o intamplare din timpul unui concurs."

Elevilor li s-a cerut sa analizeze texte la prima vedere, sa scrie doua compuneri, dar si sa rezolve exercitii de gramatica.

" - Nu inteleg frate cum ai gresit acolo! Eu am scris demonstrativ si am sters si am scris posesiv.

 - Eu ma gandeam la ceva genitival, s-a facut o varza in capul meu!" - este conversatia dintre doua colege.

La examenul de ieri au participat in jur de 200.000 de elevi de clasa a 8-a.

Maine, elevii vor da examenul la matematica, iar pe 3 iulie vor afla rezultatele finale.

EVALUARE NATIONALA 20133: Baremul la limba si literatura romana. Calculeaza-ti nota


VIDEO PROTVPLUS.RO