Eugenia-Daniela are nevoie de ajutorul tau ca sa traiasca

Ultima actualizare: 14-05-2012 03:16
Eugenia-Daniela Raducea

Nu mi-am imaginat niciodata viata fara stilou in mana. Fara un public pentru care sa scriu. Fara sa povestesc. Fara sa “vindec” macar prin cuvinte, fara sa fiu aproape, fara sa incerc sa aduc un zambet si un crampei de speranta...

“Cand voi fi mare, eu vreau sa ma fac scriitoare”, am sustinut cu voce tremuranda, in prima zi de scoala. “Copilarii! O sa te razgandesti tu mai tarziu cand o sa iti dai seama ca scriitorii mor de foame.”, m-a marcat ani indelungati discursul invatatoarei.

Daca nu as fi fost incurajata sa merg pe drumul vocatiei mele, probabil astazi as fi fost o avocata blazata, frustrata ca nu mi-am indeplinit visul. Cu banii pe care i-as fi castigat, cu siguranta nu mi-as fi putut cumpara fericirea. As fi tanjit dupa fasaitul penitei pe foile albe, dupa personajele pe care le-as fi putut trezi la viata.

Recunosc insa ca o vreme am facut meditatii la limba si literatura romana, pregatindu-ma pentru examenul de admitere de la Facultatea de Drept. Nu pot sa explic cat ma durea ca fusesem nevoita sa imi pun visele intr-un sertar si sa astept vremuri mai bune, pana cand sa ma intorc la vechea mea iubire: scrisul.

Cineva a fost insa langa mine. Un om drag mie n-a ramas surd la framantarile mele. “Bianca, tu ai un dar si e pacat sa il transformi intr-un hobby, mai ales ca esti dispusa sa muncesti din greu ca sa reusesti. Scrie! Scrie mereu, dar scrie cu inima. Scrie din suflet. Fii sincera cand iti asterni gandurile pe hartie. Nu iti cosmetiza povestile. Eu cred in tine. Uite, mai stam de vorba peste ani si o sa imi dai dreptate!”, m-a incurajat doamna profesoara Eugenia-Daniela Raducea.

Privind in urma, realizez de ce o indrageam atat de mult. Era un suflet cald. Si bun. Si nu o spun doar eu. Veniti dintr-un oras pe care il strabati in 10 minute-Targu Ocna din judetul Bacau, au reusit sa isi cladeasca o cariera in capitala Silviu Bertalan (actor la Teatru de Comedie), Alex Bogdan (actor), Andrei Ciurcanu (reporter) - toti elevii dumneaei si lista ar putea continua. Toti ii recunoastem meritele de a ne fi apropiat de literatura. De a crede in propriile forte. De a ne urma visele.

Mi s-a rupt sufletul in mine sa aflu ca dna Eugenia-Daniela Raducea sufera de o tumora si ca risca sa isi lase fiica de 17 ani singura pe lume. Daca reuseste insa sa stranga banii pentru o operatie la Hanovra, poate fi salvata. ”Situatia inca nu a scapat de sub control, dar am nevoie URGENTA de ajutor, ca sa pot face operatia cu succes in strainatate! Fiindca nu am strans, din donatii, decat extrem de putin fata de suma pe care o cere clinica din strainatate, data-limita de strangere a banilor nu mai poate fi 15 octombrie (desi asa ar fi trebuit!), ci o data spre sfarsitul lunii octombrie sau chiar din primele zile ale lui noiembrie. Problema nu este ca eu sa am rabdare, ci faptul tipul de tumora pe care il am creste si, pentru ca o eventuala operatie sa fie reusita, tumora nu are voie sa depaseasca anumite dimensiuni!”, mi-a marturisit.

Nu vreau sa moara mama. Mama mea vrea sa traiasca!”, a izbucnit Lucia in lacrimi. Iti imaginezi cat de crunt trebuie sa fie pentru biata copila sa numere orele, neputincioasa?!! Dar noi putem schimba ceva. Impreuna, din putinul nostru putem salva o viata. Nu inchide ochii. Nu uita ca i-ai citit povestea. Oricare dintre noi am putea fi in locul dumneaei.

Daca doriti sa sprijiniti cazul, o puteti face in conturile

RO 43 RNCB 0031013990570005 (EUR)

RO 70 RNCB 0031013990570004 (RON)

Conturile sunt deschise la banca BCR Targu Ocna, pe numele Raducea Eugenia Daniela.

Haideti sa fim oameni. Haideti sa fim buni!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO