Subiectele care i-au pus in dificultate pe elevii cu performante sportive. Se plang ca sesiunea speciala de BAC e prea grea

27-05-2014 12:28


Pentru cei care au performante la scoala, dar si in sport, luni a fost programata prima proba scrisa a examenului de bacalaureat.

''A fost cam greu'' au spus in cor cei care fac de mici atletism sau box. Isi doreau subiecte diferite de ale elevilor care au obtinut medalii la olimpiadele de romana, matematica, fizica ori geografie.

Prea putin timp, prea multa materie s-au vaitat in cor olimpicii, in special sportivi de performanta. Multi dintre ei n-au rezistat mult in salile de examen si au iesit sa dezbata subiectele la aer curat, inainte de expirarea timpului alocat probei de limba romana.

Cei care au absolvit la real au fost invitati sa faca un eseu si sa prezinte particularitatile unui personaj dintr-un text dramatic. In schimb copiii de la profil uman au avut de caracterizat personajele lui Camil Petrescu.

"Tu ce-ai scris la partea a treia?
- Am scris niste aberatii
- Pai despre ce?
- Chestii din capul meu", era dialogul dintre tineri.

''Ce-i drept, am citit aseara O Scrisoare Pierduta la ora unu noroc ca am citit aseara ca daca nu ramaneam cu Iona sau chiar deloc", se felicita un alt elev.

"Sunt sportiva de performanta, umblu toata ziua pe drumuri. Noi reprezentam tara si facem atatea sacrificii pentru tara asta si ar trebui macar un sprijin din partea cuiva sa avem si noi", spune o alta tanara.

Maria Mihai este vicecampioana europeana la box. Are si numeroase titluri nationale. Tanara este de parere ca sportul te ajuta o perioada, dar de carte ai nevoie toata viata.

"Faptul ca fac de 4 ani sport sport de performanta m-a ajutat intr-un fel sa imi pun si scoala pe primul loc, sa imi pun ordine in viata si scoala"

95 din cei 137 de elevi care sustin bacalaureatul in aceste zile stau mai mult in sala de antrenament si mai putin in cea de lectura. Acest lucru nu a fost luat in calcul de reprezentantii Ministerului Educatiei, care au elaborat aceleasi subiecte pentru toti absolventii de clasa a XII-a.

VIDEO PROTVPLUS.RO