Elena, Antoaneta si Aurelia, femeile legate de o suferinta. Cum invata sa accepte moartea copiilor

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:08

Nu exista durere mai mare decat cea provocata de pierderea unui copil, iar mamele care trec prin acest cosmar au nevoie de ajutor, spun specialistii.

Un grup de psihologi de la Crucea Rosie din Constanta s-a dedicat acestei misiuni si le sprijina pe femeile care si-au ingropat pruncii. Specialistii le asculta si incearca sa le indrume, ca sa-si poata continua viata.

Elena, Antoaneta si Aurelia sunt legate de o grea suferinta. In spatele unui zambet chinuit, fiecare dintre ele ascunde o poveste trista care i-a marcat viata pentru totdeauna. Pentru ele, si pentru celelalte femei aflate in aceeasi situatie, Crucea Rosie Constanta acorda terapie de consiliere. Practic, in mijlocul acestui grup de sprijin, fiecare isi povesteste drama si da frau liber lacrimilor si suferintei.

Antoaneta si-a pierdut copilul acum patru ani. Se nascuse cu un grav handicap, iar medicii nu i-au dat sanse prea mari de supravieturire. Ani buni copilul a fost bine, iar Antoaneta a inceput sa creada ca un miracol i-a salvat fiul. Nu a fost asa, iar la varsta de 18 ani baiatul s-a stins. Au urmat nopti intregi de suferinta si femeia nu a gasit nicio alinare. De atata durere, s-a gandit la un moment dat sa-si ia viata.

Printr-o situatie la fel de grea a trecut si Aurelia. Avea 8 saptamani de sarcina cand a fost implicata intr-un grav accident rutier. A stat in coma mai multe zile, iar cand s-a trezit a aflat ca pruncul ei nu a supravietuit.

La fel de greu ii este si Elenei. A pierdut o sarcina, iar sotul a parasit-o.

Carmen Lungu, psiholog Crucea Rosie Constanta: "Ceea ce a pierdut nu va mai gasi niciodata. Automat incepe depresia, anxietatea, am avut si femei la un pas de sinucidere".

Psihologii le indeamna pe femeile care au trecut prin astfel de traume sa-si invinga rusinea sau teama ca vor fi privite altfel si sa ceara ajutorul unui specialist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO