Disputa pe gaini ucise de caini si oi mancate de lupi, in Prahova. "A fost o haita care a facut prapad"


Ultimul update: Sambata 21 Ianuarie 2017 05:00
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2017 16:50
Categorie: Stiri Sociale

Neintelegerile dintre doi vecini din Brebu, judetul Prahova, s-au soldat cu pagube importante in gospodariile amandurora.

Primul sustine ca 15 gaini i-au fost omorate de cainii celui de-al doilea. La randul lui, acesta din urma spune ca, dupa ce si-a legat patrupedele, oile i-au ramas nepazite si 12 dintre ele au sfarsit in coltii lupilor. Asa se face ca s-au reclamat reproc la politie pentru distrugere si isi cer unul altuia despaguibiri pentru animalele moarte.

Cei doi vecini locuiesc la marginea satului unde au gospodarii instarite. Unul dintre ei a descoperit, intr-o dimineata ca, din cele 19 gaini pe care le avea, 15 fusesera omorate. A dat imediat vina pe cainii vecinului. “A fost o haita de caini care s-a dat cu catelia, cum spunem noi aici, a intrat si pe urma sigur ca a facut prapad. Cred ca a fost peste 10 caini”.

La randul sau, cel acuzat povesteste ca, din pricina reclamatiilor, a fost nevoit sa isi lege cainii care ii pazeau turma de oi. In noaptea urmatoare, lupii au dat iama in saivan si au facut prapad. “Paguba mare, 12 oi la 3 milioane oaia se face de 50 de milioane”.

Amandoi vecinii au mers la politie sa se planga de paguba din gospodariile lor. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru distrugere si, cel mai probabil, ii vor trimite pe gospodari sa-si caute dreptatea in instanta.

VIDEO PROTVPLUS.RO