Cursuri gratuite pentru a deveni instructor de fitness

Dată publicare: 15-11-2017 18:42
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Într-o ţară că a noastră care traversează o criză acută de forţă de muncă, statul începe să îşi adapteze cursurile de calificare profesională la cerinţele pieţii.

In prezent, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi învaţa pe şomeri cum să devină fotografi, hair-stylisti, cofetari, maseuri sau instructori de fitness.

În Oradea, de exemplu, a crescut cu aproape 20% numărul abonaţilor la sălile de fitness şi implicit este nevoie de mai mulţi instructori. În aceste condiţii statul îi califica gratuit pe şomeri în această meserie.

În prezent 11 "elevi" sunt interesaţi să devină antrenori. Mulţi dintre ei au fost cu totul altceva.

NICU BACIU, cursant: "Am fost poliţist 12 ani".

RICHARD CAMUTI, cursant: "Am fost ospătar la două evenimente, la două nunţi, dar am zis că nu îmi place meseria aia şi m-am gândit să fac cursul ăsta de antrenor fitness pentru că îmi place să merg la sală."

La Timişoara au mare succes cursurile de web design, iar în bănci sunt şi studenţi, dar şi pensionari.

Cei de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă ţin inclusiv cursuri de fotografie, machiaj, coafură, masaj sau cofetărie, în funcţie de cerinţele pieţii.

BEKESI CSABA, director AJOFM Bihor: "Observăm necesarul altor meserii, meserii noi, care sunt solicitate de piaţă şi competente care  dobândite aduc şi posibilitatea de a începe o activitate pe cont propriu ceea ce este foarte important ca din şomeri, din persoane fără ocupaţie, să formăm persoane de sine stătătoare, chiar întreprinzători."

În toată ţara sunt sute de cursuri de calificare profesională, de care beneficiază mii de persoane. Formatorii de pe piaţa muncii au depus deja proiectele pentru anul viitor, când se vor ţine inclusiv lecţii de PR şi project management.


VIDEO PROTVPLUS.RO