Curling pe patinoarul unui mall din Capitala

21-06-2011 06:11


Pietrele de 20 de kilograme au lunecat usor, impinse de incepatorii in acest sport pe gheata, dar fara patine. Cei de la Federatia Romana de Curling le-au aratat aseara curiosilor o parte din secretele acestui sport olimpic.

Toti au fost incantati, dar miscarile ce pareau atat de simple la televizor, s-au dovedit o adevarata provocare pe gheata.

Curlingul este un sport olimpic incepand din 1998. Consta in aruncarea unor pietre pe o pista de gheata, cu scopul de a ajunge cat mai aproape de centrul unei tinte.

Primul antrenament din Capitala a fost de fapt o lectie deschisa publicului si a strans pe patinoar zeci de curiosi. La inceput, pentru ca gheata e plina de pericole, fiecare a invatat sa-si tina echilibrul in timp ce se misca dupa pietre. Acestea, in greutate de 20 de kilograme, sunt aruncate spre centrul - tinta de un jucator, iar altul "ajuta" piatra sa se deplaseze frecand cu simt de raspundere gheata cu o perie. Avantajul in acest sport este de partea sexului frumos, o spun cei avizati.

De saptamana viitoare, in fiecare zi de luni de la ora 22:00, antrenorii de curling ii vor initia pe amatori in tainele acestui sport. Costul unei sedinte este ca si cel de la patinaj: 20 de lei. Din toamna, si romanii vor avea echipa lor la europenele de curling.

Tags: sporturi, curling,

VIDEO PROTVPLUS.RO