Romanul, avid de moaste! Bataie pe Dumitru, Pavel, Constantin si Elena


Ultimul update: Vineri 06 Iulie 2012 05:13
Data publicarii: Luni 27 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Desi moastele celor patru sfinti ortodocsi raman la Patriarhie pana cand vor trece pe langa ele toti credinciosii care stau la coada, multi incearca sa ajunga in fata cu orice pret.


Duminica noapte, de pilda, jandarmii s-au trezit ca li s-au strecurat pe sub nas persoane pe care nu le recunostea nimeni. In loc sa urmareasca slujba, acestea s-au certat patimas cu jandarmii. Multi credinciosi au vrut sa iasa din rand, impinsi de nevoi. Cand s-au intors, unii au aflat consternati ca li s-a ocupat locul.

Graba mare si smerenie uitata pe drum si luni dimineata. In timp ce patriarhul Daniel si majoritatea prelatilor din Sfantul Sinod oficiau liturghia, crestinii speculau orice bresa creata in cordonul de jandarmi.

Si totusi, nu putini sunt cei care au inteles mesajul - pelerinajul in sine inseamna asteptare senina si rabdare. Luni la pranz, cei care luau randul de la capat stiau ca, teoretic, vor apuca sa-si spuna ruga exact la sfarsitul pelerinajului, adica marti seara. 

Miercuri, moastele Sfantului Apostol Pavel se reintorc in Grecia, de unde au sosit cu cinci zile in urma. Va fi punctul final al unui pelerinaj care a intrecut orice record din ultimii 20 de ani ca participare si evenimente. Se pare ca au fost 1.100.000 de oameni, in mai putin de cinci zile. 

Sunt deshidratati, de 13-14 ore stau la coada, nu au baut apa, nu si-au luat medicamentele.
VENERA VASILIU Dir. Crucea Rosie Sector 4
Trei noutati au functionat ca un magnet. Faptul ca ramasitele Sfantului Apostol Pavel au fost aduse in premiera la Bucuresti. Apoi resfintirea Catedralei, ocazie unica pentru femei de a primi gratia divina trecand prin altar si noul sistem de acces, controlat de cei o mie de jandarmi, care a redus timpul de asteptare cu doua-trei ore. Desi nu am asistat la busculade ample, ca in alti ani, 350 de pelerini au avut nevoie de interventia rapida a Crucii Rosii.

Drumul credintei continua pana marti seara, cand racla Sfantului Dumitru va fi readusa in Catedrala Patriarhala.

Noaptea cea mai lunga pentru pelerinii care au urcat dealul Mitropoliei
De Sfantul Dumitru, oamenii aprind Focul lui Sumedru
Presedintele Basescu a venit la Catedrala Patriarhala de Sf. Dumitru
VIDEO PROTVPLUS.RO