Credinta si suferinta la Sf. Parascheva: peste 100 de pelerini, la spital

Ultima actualizare: 01-10-2012 07:04

UPDATE: Zi de mare sarbatoare la Iasi, unde credinciosii au praznuit-o pe Sfanta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Patimile credinciosilor s-au masurat in peste 100 de oameni lesinati si 20 de ore de stat la coada, ca sa ajunga la moaste.

Peste 150.000 de pelerini s-au rugat pana joi seara la osemintele pe care le cred facatoare de minuni. Nu insa in linistea pe care cu totii si-au dorit-o.

A fost un adevarat asalt asupra moastelor. Ce-i drept, nu toti au apucat sa ajunga la Sfanta. Orele lungi de stat in picioare la coada, in frig, fara mancare, i-au trimis pe pelerini direct la spital. Desi aproape lesinati, pelerinii nu regretau suferinta fizica, ci faptul ca si-au pierdut locul.

Oamenii vor continua se se roage la moastele Sfintei Parascheva si ale Sfintului Maxim Marturisitorul si in acesta noapte. Raclele vor fi aduse din nou in interiorul Catedralei Mitropolitane cel mai probabil maine, dar numai dupa ce ultimul pelerin se va fi inchinat. Astazi, sarbatoarea, care coincide cu zilele Iasiului, se va incheia cu un concert si un foc de artificii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO