Cine nu chiuleste face scoala de soferi pe bani putini

Dată publicare: 13-03-2011 09:23
Dată actualizare: 04-11-2012 19:51


Conducerea unui liceu din Busteni a gasit o modalitate inedita de a-i impiedica pe elevi sa chiuleasca. Nu a inaltat gardul si nici nu a incuiat poarta: a convins primaria sa subventioneze scoala de soferi, pentru elevii care au prezenta buna la ore.

Pentru 150 de tineri de la liceul Ion Kalinderu din Busteni, visul de a obtine permisul auto este pe cale sa devina realitate. Primaria va suporta jumatate din contravaloarea cursurilor, adica fiecare elev va fi scutit de plata a 500 de lei.

Primele cereri de inscriere au fost deja completate, iar tinerii vor incepe lectiile curand. Cu o conditie insa: cine are mai mult de 20 de absente nemotivate iese din program.

Mirela Dobrea, directorul Colegiului Ion Kalinderu din Busteni:
"Elevul poate fi domiciliat oriunde in tara, dar este obligatoriu sa fie inscris la Ion Kalinderu si sa frecventeze cursurile".

Liceenii au mai primit o veste buna, chiar de la patronii scolilor auto din Busteni: acestia le vor face si ei 20% reducere.

75.000 de lei este suma alocata din bugetul local pentru cei 150 de liceeni din clasele a XI-a si a XII-a, care vor urma cursurile auto. 


VIDEO PROTVPLUS.RO