Cimpanzeii, mai inteligenti decat copiii romani din orfelinate!

Dată publicare: 02-02-2009 00:00
Dată actualizare: 12-04-2012 20:41


Cotidianul Times a publicat in editia sa electronica un studiu care ne acopera de rusine.

Cercetatori din doua universitati europene sustin ca puii de cimpanzeu sunt mai inteligenti decat copiii aflati in grija statului. Din toata Europa, doar copii din orfelinatele grecesti mai sint in aceeasi situatie.

Echipele de cercetatori de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie si Leiden din Olanda au analizat comportamentul unui grup de cimpanzei si au comparat apoi rezultatele cu nivelul de inteligenta al copiilor crescuti in orfelinatele din Romania, Grecia si Statele Unite.

Concluzia lor: puii de cimpanzeu ii depasesc mental pe copiii romani sau greci care au fost crescuti intr-un mediu izolat si privati de interactiunea cu oamenii. Nu insa si pe cei americani, cu care s-au "clasat" la egalitate.

Pentru sudiu au fost observati pui abandonati de mamele lor, dar care au fost ingrijiti apoi de oameni. Cei care au beneficiat de atentie mai mult de cinci ore pe zi au inregistrat rezultate considerabil mai bune decat copiii de aceeasi varsta. Asadar, cu cat primeau mai multa atentie, cu atat creierul cimpanzeilor se dezvolta mai repede.

Primate inteligente, cimpanzeii ajung la varsta adulta sa aiba un nivel de inteligenta echivalent cu cel al unui copil de 3 ani.

Tags: orfelinate,


VIDEO PROTVPLUS.RO