Campionatul International de Gatit in Aer Liber, in parcul Izvor!
Doamnelor si domnilor, uitati de dieta! La Bucuresti este in plina desfasurare Campionatul International de Gatit in Aer Liber.
Adevaratii doctori in gastronomie se vor intrece in probe diferite: platouri reci, deserturi si mancaruri calde, la ceaun, gratar sau pe plita incinsa.
Pana acum a fost preparata cea mai mare omleta taraneasca din lume, din 30.000 de oua.
Si asa a inceput agitatia in jurul unei tavi care a fost special comandata in Bulgaria pentru omleta gigant. 20 de ajutoare ale bucatarului care a gatit si pentru Summitul NATO de anul trecut au pazit uriasa compozitie, ca nu cumva sa se prinda.
Si-n timp ce omleta cu 30.000 de oua se cocea, la doi pasi incepea concursul de platouri reci. Un regal culinar, in care echipe din Romania, Turcia, Finlanda, Bulgaria si Italia s-au intrecut in specialitati de iti lasa gura apa.
Din competitie nu aveau cum sa lipseasca preparatele ca la mama acasa.
Presedintele juriului vine din Canada si este renumit pentru gratarele pe care le face. Este maestru bucatar si celebru realizator de emisiuni in Statele Unite.
Omleta-record a fost gata dupa 5 ore. Premiile se vor acorda duminica.