Bulgarii de pe soselele romanesti, campioni la accidente.Nu platesc daunele

01-03-2011 15:20

Inmatriculari Bulgaria

Una din 3 masini inregistate in strainatate, implicate in accidente la noi in tara, sunt inscrise in Bulgaria. Si asta n-ar fi o problema daca asiguratorii de peste Dunare si-ar achita daunele, dar acestia tergiverseaza platile.

Din 10.000 de accidente pe an, cate s-au produs in Romania anul trecut, peste 3.000 au revenit soferilor cu masini inmatriculate in Bulgaria.

In ultimii 5 ani, ponderea a crescut de 10 ori in perioada 2005 - 2010. Semnalul de alarma este tras de asiguratorii romani, care spun ca nu sunt deranjati neaparat de faptul ca se intampla asta, ci mai ales de problemele pe care le fac asiguratorii bulgari care tergiverseaza plata daunelor.

In urma cu cinci ani, Bulgaria se plasa locul 9 in totalul accidentelor, cu o pondere putin peste 3%, respectiv 156 de accidente, la un total de peste 4.400 de accidente.

In 2005, Italia detinea prima pozitie in acest clasament, spun asiguratorii din Romania.

Daunele provocate de un autovehicul inmatriculat in afara Romaniei sunt acoperite prin asigurarea Carte Verde.

In cazul unui accident, asiguratorii bulgari motiveaza tergiversarea achitarii despagubirilor prin faptul ca autovehiculul nu mai apartine unui cetatean bulgar, ci unuia roman, caz in care acesta ar fi trebuit sa detina o polita RCA emisa de un asigurator roman, sustin reprezentantii unei companii romanesti de asigurari, citati de Mediafax.

Al doilea motiv invocat de asiguratorii bulgari este faptul ca polita RCA incheiata in Bulgaria este emisa pe numele cetateanului bulgar, dar nesemnata de acesta, ci de cetateanul roman, si, in acest caz, contractul de asigurare nu este valabil.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO