Sindicate: 1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul si Presedintia!

Ultima actualizare: 01-10-2012 21:47

UPDATE: In ciuda discutiilor de la Cotroceni, liderii marilor confederatii au decis ca nu pot sta deoparte in timp ce Guvernul umbla la salarii si pensii. Asa ca incep manifestarile de strada, iar luna mai se poate incheia cu o greva generala.

Astfel, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca la actiunile de pichetare a sediilor Guvernului si Presedintiei vor participa zilnic aproximativ 1.000 de persoane, incepand de miercuri, iar la mitingul din 19 mai sunt asteptati 40.000 de oameni.

Dupa aceste manifestari, sindicalistii se mai gandesc daca sa declanseze sau nu greva generala din 25 mai. Putin probabil, daca ne gandim ca zilele de greva nu se platesc, iar motivul pentru care oamenii protesteaza pleaca tot de la reducerea salariilor cu 25%.

O decizie finala va fi luata insa abia dupa ce marti sefii federatiilor se vad din nou la Parlament cu membrii Executivului.

In schimb, chiar daca nu va fi greva, sefii confederatiilor ameninta cu actiuni de tip "Grecia". Patronatele spun insa ca astfel de manifestari nu ajuta pe nimeni, nici pe sindicalisti, cu atat mai putin economia tarii, si asa in deriva.

Primii care au anuntat proteste, incepand de marti, sunt profesorii afiliati la FSLI, care vor picheta, timp de sase zile Parlamentul.

Pana acum, presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a mai declarat ca in cadrul intalnirii cu presedintele Traian Basescu s-a decis crearea unei structuri de criza din care sa faca parte sindicatele, patronatele, reprezentanti ai Guvernului si ai partidelor politice, rolul structurii fiind de a analiza masurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar si solutiile alternative.

Hossu a spus ca prima intalnire a structurii de criza va avea loc marti, la ora 11.00, si a precizat ca asteapta sa vada care vor fi rezultatele intalnirii si in ce masura vor fi acceptate solicitarile sindicatelor pentru a decide daca vor continua sau nu protestele.

Liderii celor cinci confederatii sindicale au constituit deja un comitet de criza, in urma masurilor anuntate de presedintele Traian Basescu dupa negocierile cu delegatia FMI si si-au retras reprezentantii sindicali din toate organismele tripartite, ca o prima forma de protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO