Bucuria copiilor scoate bani grei din buzunarele parintilor. Cat platesc pentru a-i costuma pe micuti la serbarile de Craciun

Dată publicare: 16-12-2015 19:49
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


Cu roluri repetate seara de seara, acasa cu mama, si costumati ca in povesti, copiii se pregatesc in aceste zile de serbari, apoi de o binemeritata vacanta.

Parintii nu mai au timp sa se ocupe singuri si de costume, asa ca platesc fara sa comenteze, pentru bucuria celor mici. Bugetul pentru astfel de evenimente poate atinge si 500 de lei.

Rolurile sunt foarte importante, dar sa vezi costumele. Si cum s-au dus vremurile in care mama si bunica stateau zile intregi sa coasa hainele pentru serbare, acum toata lumea scoate cardul si le cumpara, online sau din magazin.

In magazinele de specialitate gasiti orice, de la caciula pana la galosi. In functie de materialele folosite, dar si de cat de meticuloasa e lucratura un costum, se poate vinde si cu 3-4 sute de lei. Daca optati insa pentru varianta inchirierii, pretul scade la 50 -100 de lei.

"Am luat un costum de soldat roman pentru fetita mea, cam scumpicei, 120 de lei, dar ne scuteste pe noi sa stam seara sa-l facem, cand venim obositi de la serviciu", spune o mamica.

Tot pe acest principiu s-a dezvoltat si afacerea din spatele cererii. Proprietara acestui magazin vinde absolut orice. Gasim la ea rochiile purtate de: Ariel, Elsa, Ana, Bella, Ceunsareasa, Alba ca zapada, dar si costume de Olaf, Spiderman, Superman si Batman.

Mariana Lungu, administratorul magazinului: "In perioada asta se vad reni, Mos Craciuni. Preturile sunt pentru toate buzunarele. Acum se cumpara pentru copii ca sunt serbarile, dupa Craciun si pentru adulti, pentru ca vine Revelionul."

Asadar, piata de profil s-a dezvoltat de la an la an, iar comenzile sunt diverse. De pilda, la gradinita care apartine de liceul Waldorf din Bucuresti, prescolarii au jucat la serbare scena nasterii lui Iisus. Ayana a fost un ingeras care l-a convins pe Mos Craciun sa-i dea tot ce isi doreste. La o alta gradinita din Bucuresti, copiii au spus poezii.

Daca nu ati trecut inca prin aceste emotii, nu uitati ca o solutie ca sa scapati de nebunia din magazine ar fi cumparaturile online. Preturile insa sunt la fel de mari. Pornesc de la 40 de lei, dar pot trece de cateva sute de lei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO