Bucurestiul, capitala europeana...a drogurilor!


Ultimul update: Duminica 02 Septembrie 2012 14:15
Data publicarii: Marti 02 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Intr-o tara saraca, asa cum este aceasta, s-au confiscat droguri de 170 de milioane de dolari intr-un singur an: 2009. Cantitatea este fara indoiala impresionata, cu 400% peste cea din 2008.

Ce inseamna de fapt? Ca a crescut cererea, a crescut si oferta, si ca ne indreptam periculos spre o Romanie a prafurilor, cu o Capitala guvernata de heroina.

Daca initial erau doar cateva cartiere ale mortii, astazi putem sa spunem ca pulberea ucigasa s-a raspandit prin tot orasul.
Bucurestiul un oras gri, aparent banal, lipsit de agitatia marilor capitale ale lumii, s-a umplut de stupefiante.

Are cel mai mare numar de consumatori de heroina, in jur de 20.000, si ca atare cea mai mare piata de desfacere. Marfa se vinde pe strada, in locuri stiute deja de toti consumatorii. Cat de simplu este sa cumperi droguri? Dureros de simplu.

Cel mai mare trafic este de departe in sectorul 5, in vestitele deja Rahova si Ferentari. Cu cea mai mare rata a somajului si mii de familii care traiesc numai din ajutoare sociale, aici sunt pasari rare doar cei care nu vand droguri.

Politistii ii prind pe micii traficanti cu zecile. Se fac cumparari controlate, se monitorizeaza zona. Din pacate, pentru fiecare dealer scos din joc exista intotdeauna un altul gata sa ii ia locul. Cel din urma invata din greselile predecesorului.

Totul se face pentru bani. Un traficant de heroina are de ales intre a sta la mila statului sau in a da lovitura cu riscul puscariei. Asa ca multi cumpara un kilogram de praf cu 150.000 de euro si la final castiga dublu. Nu conteaza pe cati ii baga in groapa cu ofertele lor.

Dependenta de gaz butan! Inhaleaza echivalentul a 12 brichete pe zi
Peste 500.000 de tineri consuma droguri usoare in Romania
Suspectii retinuti pentru trafic de heroina, arestati preventiv
VIDEO PROTVPLUS.RO