Mesajul premierului Boc din China, pentru romani: "Nu se va taia niciun salariu si nicio pensie"

Ultima actualizare: 14-04-2012 21:29

Strategia fiscala a fost convenita cu UE si FMI si "niciun leu" nu va fi taiat din ce este achitat in prezent, a spus premierul Emil Boc.

El a adaugat insa ca, prin legea bugetului pe 2012 si in functie de evolutiile pietelor internationale, Guvernul va stabili ce drepturi vor fi acordate anul viitor.

"In ceea ce priveste Strategia bugetara, acesta este in concordanta cu angajamentele Romaniei in raport cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International si nu taie niciun leu din ce primesc azi bugetarii si pensionarii. Drepturile concrete pentru 2012 vor fi stabilite prin legea bugetului si legea salarizarii", a spus Boc, aflat in China.

El a aratat astfel ca Guvernul va stabili concret in perioada urmatoare, in functie de evolutia economiei internationale si de nivelul cresterii economice interne, politica salariala pentru anul viitor, dar "tinand cont de aceasta strategie".

"Nu se taie niciun leu din drepturile care se platesc astazi si se asteapta prognoza concreta pentru 2012 legata de evolutiile economice internationale si incasarile la buget", a conchis Boc.

Ministerul Finantelor a publicat joi dupa-amiaza Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014. Vedeti aici ce prevede aceasta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO