Azi începe Sports Festival la Cluj. Printre participanţi se numără şi Simona Halep


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 10:13
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 08:17
Categorie: Stiri Sociale

Țara noastră este pe locul doi în Europa la capitolul obezitate infantilă. În aceste condiții, un festival aflat la a doua ediție, dedicat sportului, încearcă să îi convingă pe oameni să facă mai multă mișcare.

Evenimentul, care începe joi în Cluj Napoca, este un mix între sport, divertisment, educație, competiție și distracție.

Cei interesați pot descoperi în cele patru zile peste 40 de sporturi, dar pot întâlni și nume mari din domeniu.

Simona Halep va face sâmbăta echipa cu Marius Copil într-un meci demonstrativ organizat în cadrul festivalului dedicat sportului. Adversari le vor fi două nume mari din lumea tenisului mondial - Daniela Hantuchova şi Fabio Fognini.

DANIELA HANTUCHOVA, jucătoare de tenis: "Salutare, România. Sunt bucuroasă să vă anunţ că fac parte din evenimentul Sports Festival din Cluj, începând cu data de 15 iunie şi voi juca alături de Fabio Fognini."

Cu ocazia evenimentului, Cluj Arena, Parcul Central şi Sala Polivalenta din Cluj Napoca iau forma unui uriaş spaţiu în care mişcarea va fi cuvântul de ordine. Iar cei care vor fi prezenţi acolo vor putea desluşi tainele a peste 40 de sporturi.

Festivalul a fost creat din dorinţa de a-i scoate pe oameni din casă şi de a-i îndemna să facă mai mult sport, activitate care nu se afla acum pe lista de priorităţi în rândul romanilor, spun organizatorii.

PATRICK CIORCILA, fondatorul festivalului: "Avem mulţi invitaţi în festival, Marica, Potec. Mari sportive, campioni actuali. Aşadar avem 4 zile în care sportul va prima. Este necesar acest eveniment pentru că oamenii simt nevoia să facă sport, dar trebuie să le dai un imbold, să aduci puţin sportul către ei."

Porţile festivalului sunt deschise de joi până duminică seara.

Peste 50.000 de elevi îşi vor depune dosarul la o şcoală vocaţională. Regulile de admitere
Românii fac sport și cheltuie tot mai mulți bani pe echipamente. Cele mai îndrăgite sporturi
Momentul în care premierul australian este lovit cu ouă. Ce a pățit atacatoarea. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO