Avertizare de cod galben! Inundatii in vestul si nord-vestul tarii


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 20:01
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Avertizarea intra in noaptea de 30 decembrie. Asadar, multi nu vor dormi de grija inundatiilor. Una peste alta, in Romania luna ianuarie aduce o vreme primavaratica, de boala, dupa cum spun batranii mai ales ca vom avea si maxime de 7 grade Celsius.

 

Daca sunteti de Revelion in Bucuresti, nu ar strica sa va luati la dumneavoastra o umbrela. Inca din prima zi a lui 2010 vom avea parte de o temperatura de +4 grade si un cer noros.

Dimineata sunt posibile ploi asa ca aveti grija la polei. In partea de nord est a tarii este cel mai frig: -2,-3 grade, insa romanii de aici vor avea cer partial noros.

De altfel, cel mai cald va fi in vestul tarii, pana la 7 grade in Timisoara si 5 la Oradea. Din cauza temperaturilor ridicate si a ploilor ultimele zile sunt posibile chiar inundatii, iar apele ameninta sa le strice revelionul romanilor din zona.

Autoritatile au anuntat deja cod galben de inundatii in 13 judete. Acesta tine pana pe 1 ianuarie, ora 14.00.

Vizate sunt raurile: Viseu, Iza, Lapus, Crasna si Barcau. Avertizarea vizeaza si afluentii Somesului Mic, Crisul Alb, Crisul Negru si Crisul Repede, dar si raiurile Aries, Bega, Timis, Barzava, Caras si Cerna. Probleme pot aparea si in zona de sud-vest, in judetele Gors si Mehedinti, unde rauri ca Jiu si Motru pot iesi din matca.
 

 

 

 

Sute de oameni din Suceava si Neamt si-au gasit casele inundate
Sute de oameni evacuati de Craciun, din cauza riscului de inundatii
Craciun cu inundatii! Cod galben in 12 judete!
VIDEO PROTVPLUS.RO