Atentie la mesajele ce par trimise de banci! Puteti ramane cu contul gol

23-10-2009 00:00


Mare atentie cand primiti prin posta electronica mesaje ce par a fi trimise de banci si in care vi se ofera posibilitatea sa va accesati contul ca sa faceti plati online. Toate aceste e-mailuri sunt expediate de infractori gata sa va lase fara bani.


Anual, sute de persoane sunt pacalite prin asa-numita metoda phishing. Primesc un e-mail care pare a fi din partea bancii la care au cont. In mesaj li se spune ca pot, spre exemplu, sa vada situatia contului, cati bani mai au in el si ce tranzactii au facut.

Unii au incredere in mesajul primit si acceseaza aceste pagini, care nu sunt altceva decat clone ale site-urilor oficiale ale bancilor.

Odata intrat pe pagina respectiva, clientului neavizat i se cer diverse informatii. Cei care fac greseala sa isi treaca datele legate de cont sunt victime sigure.

Ca sa isi ascunda cel mai bine urmele, infractorii de acest tip se folosesc de alte persoane care, contra unui comision, sunt de acord ca banii furati sa fie transferati si scosi apoi din conturile lor.

Angajatii din banci spun ca cea mai buna metoda de prevenire este instruirea clientilor. Pe de alta parte, autoritatile au reusit pana acum sa prinda mai multe grupari de crima organizata care operau in Constanta, Bihor, Oradea, Buzau, Craiova, Dambovita, Bucuresti.

Pana sa fie prinsi, hotii au apucat sa fure sume de ordinul sutelor mii de euro din sute de conturi.

Tags: fraude, internet,

VIDEO PROTVPLUS.RO