Alimente periculoase, scoase la vanzare intr-o piata din Galati. Ce s-a intamplat dupa ce au plecat inspectorii

29-04-2016 12:52


Un control in pietele din Galati s-a lasat cu distrugerea a zeci de kilograme de carne, peste, branza si a sute de oua.

Politistii de la Serviciul de Investigare Fraude si inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara i-au verificat de dimineata pe cei care vin sa isi vanda marfa in Galati, majoritatea comercianti din Republica Moldova. Cele mai multe produse erau scoase la taraba fara niciun fel de documente si, dupa ce medicii au constatat ca nu sunt de calitate, au hotarat sa le distruga pe loc.

Oamenii legii au ridicat zeci de kilograme de carne de miel, peste, branza, dar si oua si vin varsat, vandut direct din bidoane de unica folosinta. Cei mai multi comercianti nu aveau niciun fel de documente pentru aceste produse pe care, de altfel, le scoteau spre vanzare direct pe tarabe, in soare, in conditii de o igiena cel putin indoielnica.

Inspectorii DSV au facut teste pe loc si au confirmat ca marea parte a marfii nu era recomandata consumului, asa ca a fost confiscata si distrusa pe loc. Comerciantii, cei mai multi veniti din Republica Moldova, au protestat spunand ca sunt produse din propriile gospodarii si ca nu au nicio problema din punct de vedere al igienei. Ba chiar unii dintre ei s-au intors la tarabe cu marfa pe care au reusit sa o ascunda in timpul controlului.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO